Za koga?

Seminar je namenjen predvsem učiteljem matematike v zadnji triadi osnovne šole, učiteljem matematike v srednjih šolah, ki se jih posebej dotika problematika razlik pri poučevanju matematike med osnovno in srednjo šolo in drugim ljubiteljem (poučevanja) matematike.

Opis:

Seminar (običajno) poteka v dveh delih. Prvi del v septembru in drugi v februarju. Obakrat se dobimo v soboto v času 9-16. Seminar poteka kot serija predavanj, razgovorov in delavnic.

Cilj programa je predvsem izboljšanje uspešnosti pouka matematike na prehodu med osnovno in srednjo šolo. Predvsem bomo skozi konkretne primere in zglede začrtali zanimivo in motivirajočo pot (matematičnega) miselnega razvoja, ki bo, upamo, učiteljem v pomoč pri oblikovanju prioritet matematičnega izobraževanja.

Vabimo Vas, da sprotne informacije o poteku in vsebini seminarja spremljate na tej strani. Ker je republiški katalog pripravljen že precej vnaprej splošne informacije ne morejo dovolj natančno opisati dinamičnega razvoja ...

Program 2017/18 bo osredotočen na učenju in uporabi GeoGebre.

Seminar vodi D. Kobal.

Nekaj podatkov o preteklih seminarjih si lahko ogledate v arhivu.

Kdaj in kje?

Seminar se odvija v prostorih OM FMF na Jadranski 21 v Ljubljani.

Seminar 2017/18 bo potekal v petek, 2.2.2018 in v soboto, 3.2.2018 v času 9-16 v 3.11 na Jadranski 21 v Ljubljani.

Prijava

preko KATIS. (Iskanje po temah / PPU Programi profesionalnega usposabljanja / 02 Temeljna področja → Tema: 02. Osnovna šola → MATEMATIKA MED OSNOVNO IN SREDNJO ŠOLO).

PRIJAVA V KATIS:

Ravnatelj v Katis vstopa preko Portala MIZŠ, kamor se prijavi s Certifikatom, ki ga že ima. Tam poišče NOV Katalog programov nadaljnjega izobraževanja. Ob vstopu v katalog ima na voljo meni. V meniju najde "Video navodila" za posamezne aktivnosti. Predlagamo, da si jih ogleda pred začetkom uporabe programa, oziroma preden želi izvesti neko aktivnost. Ravnatelj lahko za uporabo Kataloga na Portalu pooblasti tudi drugega zaposlenega in mu dodeli pravico ravnatelj.

Udeleženci se sami prijavljajo na izobraževanja, zato jim je predhodno potrebno v Katisu zgenerirati gesla, s katerimi bodo vstopali v Katis. Gesla za učitelje lahko ravnatelj generira v povezavi "Udeleženci", kjer se odpre seznam udeležencev. S klikom na posameznega udeleženca se odprejo njegovi osebni podatki, kjer preveri njegov e-naslov in ga po potrebi dopolni. Kadar podatke spreminja, dopolnjuje, jih je vedno potrebno shraniti. Udeležencu dodeli geslo s klikom na gumb "Zgeneriraj geslo". Geslo bo udeleženec prejel na e-naslov, ki je naveden v preverjenih podatkih.

Uporabniško ime za vstop v Katis je davčna številka delavca. Prijavnica se nahaja na gumbu prijavnica ob vsakem objavljenem programu.
Video navodila so na voljo tudi vsem registriranim strokovnim delavcem.

Kotizacija za udeležbo na seminarju je 15 €.

Za pomoč se lahko obrnete tudi na: katarina.nemanic@fmf.uni-lj.si ali po telefonu (01) 4766-519.

Potrdila?

Ob predpostavki vestne udeležbe (in izpolnitve spletne evalvacije po koncu seminarja) vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi.

Vaša mnenja ...

Napišite nam svoja mnenja, vtise, želje...

Podobno

Oglejte si tudi informacije o klasičnem FMF seminarju za učitelje matematike.