Za koga?

Seminar je namenjen vsem učiteljem in ljubiteljem matematike. Vsem tistim, ki ste nam zvesti že dolga leta (seminar redno poteka že od leta 1989, njegovi začetki so pa še veliko starejši) in tudi vsem mlajšim, ki vas lepota, globina in uporabnost matematike navdušujeta.

Vabljeni vsi, ki vas (ma) tematika zanima. Na predavanja širših vzgojnih/humanističnih vsebin vabimo tudi ostale učitelje, vzgojitelje, starše, študente, ...

Opis:

Seminar vsako leto (običajno) poteka v dveh delih. Prvi del je v septembru in drugi v januarju. Dobimo se v petek in soboto v času 9-16. Seminar poteka kot serija predavanj, vaj in delavnic. Vsebinsko poskušamo vključiti zanimive in za učitelje primerne matematično strokovne vsebine, bolj didaktično, motivacijsko in psihološko obarvane teme ter tudi filozofska in humanistična razmišljanja, ki so vsebinsko povezana z učiteljevanjem (matematike). Skratka, razvijati želimo vse vsebine, ki jih ALMA MATER vseh znanosti zasluži.

Nekaj podatkov o minulih seminarjih si lahko ogledate v arhivu.

Program 2018/2019.

Kdaj in kje?

Januarski del seminarja 2018/19 bo potekal v petek, 25. 1. 2019 in v soboto, 26. 1. 2019 v času od 9 h do 16 h v predavalnici 2.05 na Jadranski 21 v Ljubljani. Septemberski del seminarja 2018/19 je potekal v petek, 21. 9. 2018 in v soboto, 22. 9. 2018.

Prijava

Preko KATIS. (Iskanje po temah / PPU Programi profesionalnega usposabljanja / 01. Prednostne teme → 05. Poučevanje, učenje in vrednotenje dosežkov po predmetnih in strokovnih področjih → DESNO ZGORAJ izberemo izvajalca: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za matematiko in fiziko → ANALITIČNO MIŠLJENJE KOT BAZA NARAVOSLOVNIH IN DRUŽBOSLOVNO-HUMANISTIČNIH PREDMETOV).

PRIJAVA V KATIS:

Ravnatelj v Katis vstopa preko Portala MIZŠ, kamor se prijavi s Certifikatom, ki ga že ima. Tam poišče NOV Katalog programov nadaljnjega izobraževanja. Ob vstopu v katalog ima na voljo meni. V meniju najde "Video navodila" za posamezne aktivnosti. Predlagamo, da si jih ogleda pred začetkom uporabe programa, oziroma preden želi izvesti neko aktivnost. Ravnatelj lahko za uporabo Kataloga na Portalu pooblasti tudi drugega zaposlenega in mu dodeli pravico ravnatelj.

Udeleženci se sami prijavljajo na izobraževanja, zato jim je predhodno potrebno v Katisu zgenerirati gesla, s katerimi bodo vstopali v Katis. Gesla za učitelje lahko ravnatelj generira v povezavi "Udeleženci", kjer se odpre seznam udeležencev. S klikom na posameznega udeleženca se odprejo njegovi osebni podatki, kjer preveri njegov e-naslov in ga po potrebi dopolni. Kadar podatke spreminja, dopolnjuje, jih je vedno potrebno shraniti. Udeležencu dodeli geslo s klikom na gumb "Zgeneriraj geslo". Geslo bo udeleženec prejel na e-naslov, ki je naveden v preverjenih podatkih.

Uporabniško ime za vstop v Katis je davčna številka delavca. Prijavnica se nahaja na gumbu prijavnica ob vsakem objavljenem programu.
Video navodila so na voljo tudi vsem registriranim strokovnim delavcem.

Kljub učenemu naslovu, je Ministrstvo ponovno zavrnilo sofinanciranje našega seminarja. Zato smo letos prisiljeni zaračunati kotizacijo v višini 50 €. Upamo, da boste to sprejeli z razumevanjem in da nekoliko višja kotizacija ne bo zmanjšala udeležbe. Upokojeni, študenti in brezposelni se seminarja lahko udeležijo brez KATIS prijave (ki zanje ni mogoča) in brez plačila kotizacije.

Upokojene, študente in brezposelne vabimo, da izpolnite naslednjo informativno prijavo.

Za pomoč se lahko obrnete tudi na: katarina.nemanic@fmf.uni-lj.si ali po telefonu (01) 4766-519.

Vaša mnenja ...

Napišite nam svoja mnenja, vtise, želje...

Podobno

Oglejte si tudi informacije o FMF seminarju za učitelje matematike v OŠ.