Za koga?

Seminar je namenjen vsem učiteljem in ljubiteljem matematike. Vsem tistim, ki ste nam zvesti že dolga leta (seminar redno poteka že od leta 1989, njegovi začetki so pa še veliko starejši) in tudi vsem mlajšim, ki vas lepota, globina in uporabnost matematike navdušujeta.

Vabljeni vsi, ki vas (ma)tematika zanima. Na predavanja širših vzgojnih/humanističnih vsebin vabimo tudi ostale učitelje, vzgojitelje, starše, študente, ...

Opis:

Seminar vsako leto (običajno) poteka v dveh delih. Prvi del je v septembru in drugi v januarju. Dobimo se v petek in soboto v času 9-16. Seminar poteka kot serija predavanj, vaj in delavnic. Vsebinsko poskušamo vključiti zanimive in za (pretežno srednješolske) učitelje primerne matematično strokovne vsebine, bolj didaktično, motivacijsko in psihološko obarvane teme ter tudi filozofska in humanistična razmišljanja, ki so vsebinsko povezana z učiteljevanjem (matematike). Skratka, razvijati želimo vse vsebine, ki jih ALMA MATER vseh znanosti zasluži.

Informacije o minulih seminarjih si lahko ogledate v arhivu, ali dobite le vtis v povzetku zgodovine.

Kdaj in kje?

Seminar 2023/24 se je zaključil z zadnjim od štirih srečanj v soboto 27. 01. 2024. Seminar 2024/25 bo predvidoma v septembru 2024 in v januarju 2025. Več bo pravočasno objavljeno na teh straneh.

Prijava / Udeležba

Za FMF seminar običajno zadošča enostavna spletna prijava. Fakulteta za matematiko in fiziko udeležencem seminarja izda potrdila o udeležbi.

Dodatne informacije: katarina.nemanic@fmf.uni-lj.si ali po telefonu (01) 4766-519.

I <3 MAT

Cikel poljudnih predavanj "I <3 MAT", namenjenih dijakom, študentom, mentorjem, staršem in vsem, ki imajo radi matematiko (vabilo, plakat).

Vaša mnenja ...

Napišite nam svoja mnenja, vtise, želje...